2012. május 22.

Focihuliganok - ujratoltve

Megfogadtam az okosok tanacsat es a "Chelsea - Bayern" Champions League dontot egy londoni barban toltottem. Meg gugliztam is nepszeru helyeket, egy csomo bar speci programmal keszult, tombola, vagy csak olcso sor, meg a Thai, Irish es indiai helyek is Chelsea mamorban es kek-feherben usztak e szombat este.

Elindultam hat szigoruan metroval -ma este sorozunk- a varosba, legyunk huek a nevhez, menjunk Chelsea-be. Multkor total veletlenul tevedtem egy kesdobalo helyre, igazi authentikus, foghijas, alkesz focidrukkerek koze. Nos Chelsea kerulet nem ilyen... de ki tudhatta ezt elore? South Kensington megallotol a Temze fele setalva olyan hazak, villak, csendes utcak jonnek egymas utan, ahol enni lehet a foldrol. Az utcakon senki, csak esetleg egy butler, aki kiugrik friss zsemlet hozni olordsaganak, mikozben ovatosan kerulgeti az utcan egymas mellett parkolo Maseratikat, Lamborghini, Bentley, meg egy Bentley, egy kisebb Bentley, meg egy oldtimer Porsche. Akkor meg nem tudtam, hogy Chelsea-ben lakik Mick Jagger, Hugh Grant es Bernie Ecclestone. Itt tengeti napjait Pippa Middleton, par eve meg egyutt a leendo kiralynevel egy kis lakasban, Kate, azaz Catherine, Duchess of Cambridge, ma is itt szarittatja a hajat. A Chelsea dry-blow egy fogalom a brit sajtoban. Jo eg, hova kerultem, hol vannak a balta-arcu, kopkodos, hangos drukkerek?

Pedig en keszultem: alkalomhoz illoen -ma berugunk- szakadt farmerban es bakancsban baktatok a luxusnegyedben, ketsegbeesve kocsmat keresve - en valahogy mindig pont forditva oltozom. Az Old Church Street-en vegre pislakol egy kis feny, TV is van a falon, zold a kep, foci lesz, ezaz!

A "The Anglesea Arms" helyen e felvezeto utan nem ert meglepeteskeppen, hogy nem volt tolongo, uvolto tomeg, hanem kellemesen beszelgeto urifiuk es uriholgyek tarsalogtak angol sorok es Rose borok mellett, de csak lazan, ertsd: klubzako, aranyszinu gombokkal, kasmir pulcsi, de a mandzsettas ingek Sterling Silver gombokkal es a Rolex azert decensen kilogtak alola. Udvozol a Pippa Middleton vegzos osztaly, kek-feher salakat nem latok sehol.

Penteken egyebkent meg kulon megkerdeztem a londoni fonokomet, hogy szerinte a Chelsea-Bayern meccset hol nezzem a varosban. Ramnez, Daniel, azzal a nemet akcentusoddal en nem mennek a varosba szombaton, csak kiejted, hogy Schweinsteiger es elvagjak a torkod. Upsz :) Na majd kussolok.

Pont felidoben erek oda, szigoruan cidert kerek, szomoruan latom volna Erdinger Weissbier is, de ma este angolok leszunk. Jo hangulatu a hely, de mintha csak fel szemmel neznek a TV-t, mondjuk az egesz meccsen a nemetek voltak jobbak, Chelsea helyzet nem sok, egyszercsak gol, 1:0 a bajoroknak, felkialt 4-5 faszi, hogy Yeeeaaahhh! es nem vertek meg oket. Hiaba, egy Lord-kocsmaban nem vartam verekedest a rozes poharak es francia sajttalak kozott. Egyre kevesbe erdekli oket a meccs, amikor eljon a 88. perc es a Chelsea a lefujas elott ket perccel egy varatlan fejesgollal egyenlit. Na ekkor felhordulnek a fiatal nemesek, egy hatalmas YEEEEAAAHHH, poharcsorges, asztalcsapkodas majd egy enyhen ittas fiatalember a felturt ujju zakojaban korbemegy es melytorokbol uvoltve kiosztja a korabban a nemeteknek ujjongokat: FUCK OOOOOOOFFFFF!!

Indul a hosszabbitas, a fiuk elfordulnak holgy-partnereiktol, bocsi szivi ez mind nagyon erdekes, de hosszabbitas van, oke? Szemek merednek a TV-re. Csajok illemtudoan nezelodnek korbe, azt a tiz percet csak kibirjuk tekintettel az arcukon. Amit nem tudnak, ahogy telnek a percek gol nelkul, ugy lombozodnak le jobban a sracok. Ugyanis ha 11-esekre kerul sor, akkor vege, az egy nemet kulonszam, sosem hibaznak, plane hazai palyan, Munchenben.

Eljon a veg, buntetorugasok, siri csond a kocsmaban, elso gol, masodik, uvoltes, csond, uvoltes, a csajok felreallnak, a gorillak kezdenek kiszamithatatlanok lenni. Halvany remeny pislakol, jol rug a Chelsea, jol rugnak a nemetek is, 3:3 es jon Schweinsteiger, aki 1998 ota jatszik a Bayern Munchenben, most 62.000 nezo elott a sajat stadionjukban o donti el a meccset. Es kihagyja, a preciz germa'n, hihetetlen, a pubban megall a levego, a csapos sem mozdul, szivgorcs kerulget mindenkit, ha Drogba berugja... uristen... es berugja, az elfantcsontparti Drogba megszerzi a Chelsea csapat elso Champions League cimet, idegenben, elkepeszto!

"YES!" - "Oh, nein!"
A kocsma megelevenedik, high five-ok, csajok felkapasa, ugye megmondtam szivi, a csaposok keze fenysebesseggel tolti a piat, gyermeki orom az arcokon. Ugyanebben a pillanatban a vilag masik oldalan, Washington DC-tol nem messze David Cameron es Angela Merkel eloben nezik ugyanezt a meccset Barack Obama rezidenciajan, Camp Davidben, a G8 csucstalalkozo szuneteben. Masnap az ujsagok cimlapjan a hires kep, ahogy Obama diplomatikusan a brit es a nemet vezeto koze all, amikor a felturt ingujju fiatal Cameron kitoroen eljenzik, Merkel pedig logatja az orrat. Micsoda nap.

3 megjegyzés:

  1. pff, kocaszurkolók közé mentél bakker. Kulturember nem így szurkol! A buli utána milyen volt?

    VálaszTörlés
  2. Ez van, Chelsea, a kerulet, egy falhozvert semmi ilyen teren, most mar tudom. A buli utana is szolid volt a kornyeken, kocsmak elott ujjongas, elszortan. De masnap tenyleg duborgott a belvaros, hazajottek a hosok es vmi 80.000 ember elott vittek korbe a trofeat.

    Viszont abban (is) igazad volt, hogy az angol nem drukkol mas csapatanak. Hetfon kerdeztem a cegben, hogy na, orultok, mekkora cucc mar! Csak neztek ram butan, hogy o Liverpool|Arsenal fan, leszarja a Chelsea sikeret, kocsog kekek. Ejnye.

    VálaszTörlés
  3. Ha tetszett ez a fajta viselkedes, akkor szaladj ki krikettmecsre. Tokmindegy melyikre, mert erteni ugysem fogod mi tortenik a palyan, megha baseballban otthon is vagy valamennyire. Ellenben mindenfele nepeket fogsz latni koktelruhaban, meg csaladokat kisgyerekkel stb. Amolyan elegans piknik hangulatban.
    Sot a valogatottat is leszarjak. Nehany kivetelt leszamitva, a masik csapat jatekosat a valogatottban is utaljak es nem szurkolnak nekik. Mondjuk konnyu nekik, hiszen van vagy 5 valogatottuk (wales, eszakir, skocia, anglia ...) valaszthatnak kedvukre.

    VálaszTörlés