2013. július 10.

Hosegriado Londonban

Viccesek ezek az angolok.... teljesen komolyan kanikulat kialtanak 20 fok Celsius felett. Vegre itt a nyar, rovidujjuban mar nem fazol, megjelentek a szoknyak, sot, haspolot is lattam (bar ne lattam volna)!

Most hetvegen lesz egy futoverseny, a London Marathon utani masodik legnagyobb futo megmozdulas varosunkban, a British 10k. Az a poen benne, hogy egy varosnezes az egesz, tenyleg a legszebb helyeken visz a palya: Hyde Park Cornernel indulunk, futunk a Pall Mallon at a Trafalgar Square-re, Embankment, el egeszen a St Paul Cathedralig, fordul, vissza a Temze partjan, el a London Eye elott, Big Ben, es a finish a Buckingham Palota elott. Pazar palya 10 km-re. Tavaly juliusban omlott az eso es csak azert nem fagytam meg, mert uj 10k csucsot futottam. Esoben mindig elborul az ember agya, toltam agyverzesig.

Tavalyi British-10k befuton szarra azva
Eljott iden is julius, British 10k lesz vasarnap, ma kapok egy mailt a szervezoktol: HOSEGRIADO! Erre figyeljek a hetvegi kanikulara valo tekintettel:
  • ne igyal alkoholt a verseny elott mar ket nappal
  • hozz magaddal vizet a versenyre es iszogasd a rajt elott
  • sapka
  • NE FUSS egyeni csucsot, vegyel vissza, elvezd a varost


Ontsunk tiszta poharat a vizbe: 26 fokot varunk :) En mondjuk jol leszek most tenyleg varosnezo modban is, egy honapja Hyde Parkban toltam uj 10k csucsot, betortem 45 perc ala par masodperccel, ez nekem idenre teljesen jo. Amugy is tul nagy a tomeg ezen a versenyen es kis utcakba zavarnak be minket, dilisek az angolok a keskeny sikatoraikhoz valo ragaszkodasukkal. 

A magyar nyarat, a Delibab versenyt, nem kell bemutatni senkinek, brutal izzasztokamrak azok. De New Yorkban is jutott nekem szaunabol boven:
  • 2010 Queens Half - 36 C, 80% paratartalom, elso szaunaversenyem, en nem hittem el, hogy hatezer ember fog eljonni, de a New York-iak nem normalisak
  • 2011 Queens Half - 34 C, 80% paratartalom mar reggel hatkor, majd' megdoglottem
  • 2011 Marathon Tune-Up 18 miler, amibol kiszalltam 10k utan hoguta-kozeli allapotban


Hogy mondjam el nekik, hogy vicc a hosegriadojuk...?

-------------------------------------

Verseny utani update:


Ezek az angolok :) Tavaly omlott az eso, de annyira, hogy a rajt elott egy orat mar szakado esoben alltunk, szoval cuppogo cipoben indultunk mar eleve, kepzelheted, hogy a vegen milyen fejem volt, meg hideg is volt. Es ott tobzodott 30.000 angol!

Utolso par meteren ami a csovon kifer

Iden sutott a nap, 25 fok korul a rajtnal, talan 29 a befutonal, jo meleg volt, de azert nem kellett megdogleni, saccra harmad annyian sem voltak, mint tavaly. Szerintem betojtak a hosegriadotol :)


Hol maradtak a kenyaiak?


En 46:20-at futottam, mert az utolso km-en mar kuzdottem azert a hogutaval, de a vegso 400m-re csak felhergeltem magam es toltam egy derekas sprintet. Lance mondta egyszer, hogy 


"No prisoners. Everybody's going down"


Szeretem ezt a kifejezest, persze a katonaktol jon, amikor elborul az agyad es azt mondod, Jolvan sracok, nem lesznek tuszok, most mindenki meghal. Ilyen mondatokkal katapultalom magam a cel fele 185-os pulzusnal, es akkor valaki lefenykepez ezzel a fejjel :)


Na melyik varosban vagyok?




2 megjegyzés:

  1. Na, azert ezzel ne vicceljunk. Meg par fok, es az mar a viz forraspontja! Vagy derekszog?

    VálaszTörlés
  2. Itt a heten 98F a high. Ah, memories! :D

    VálaszTörlés