2011. március 7.

Liquid sunshine

A harmincadik New York-i versenyem reggelen kinezek az ablakon, 6:20am, odakint pirkad es szakad az eso. Atsuhan az agyamon 100 kulonbozo ok, hogy miert is lenne teljesen oke kihagynom ezt a versenyt. Ot km, sosem futok ilyen rovidet, nem vagyok jo benne, nem is szeretem, esik meg kulonben is :) Kozben a kezeim maguktol megcsinaljak a kavet, a toastot, a tukortojast es megreggelizve most mar nem fekudhetek vissza, jolvanjol, veszem a cipom es az esokabatom, rajtszam, biztositotuk, csoszogjunk a metro fele. Vasarnap hajnali 7 ora, irto motivalt vagyok.

Mexikoi zenekar szakado esoben
Ez az allapot mindig csak a metroig tart. A beerkezo szerelveny annyira tele van futokkal, hogy alig ferek fel. Sok idiota, ti nem lattatok, hogy esik? Azert elkezdek vigyorogni az izgatott tomeg lattan. Egy oraval hamarabb erkezem a rajthoz, gondoltam majd bemelegitek egy 2-3 km kocogassal, mert az 5 km-nek olyan hamar vege van, hogy muszaj elotte futni kicsit. Egy 2 oras felmaratonnal ugye ez nem olyan egeto, ott van ido a verseny kozben is. Nade esoben fog a fene kocogni, behuzodok egy buszmegalloba es meglatom David baratomat.

Young finisher
David tegnap volt 45 eves, a skot felfold gyermeke de mar 20 eve New York-ban el. Ketszeres Ironman (3.8km uszas, 180km bringa, 42km futas) plusz egy NYC Marathon van a tarsolyaban, egy fantasztikus atleta, ugy testileg mind szellemileg. Mult heten elverte a 32 eves squash treneremet fallabdaban is, ketszer, de azt mondja csak mazlija volt. Na szevasz, mizujs, hogy telt a het? Mondja volt egy hetet Barbados-on. O, te kocsog, akarom mondani I’m so happy for you. Es szar volt? Nem, elvezte minden percet. Uszo-edzotaborban volt, kapaszkodj: hat nap alatt 50.000m uszas. Az ezer hossz, olyan 8.5km naponta, uszas. Baratom te nem vagy normalis az biztos. Tudom, es kepzeld a repteren hazafele meghuztam a combom leulesnel. Igen, ez igy szokott lenni :) Szoval bocs Daniel, nem tudom veled tolni ezt a mai 5k-t, te menj elore, en csak kocogok. Jolvan David, annyira nekem sincs kedvem tolni, kocogok veled. Ez a verseny a Coogan Salsa Shamrocks Run nevre hallgat es New York legszinesebb versenye, ugyanis Harlemben futunk, afro- es latinamerikai negyed, ahol nem csak minden sarkon mas zenekar jatszik, de a fordulonal meg egy 30 fos szines mazsorett lany-csapat is nyomja a csinnadrattat. Egy nagy show az egesz futas, nem is lehet komolyan venni, kocogva pont jo lesz.

David a rajt elott
Elhangzik az eloben enekelt amerikai himnusz es hatezer torok kialt fel a vegen, ennyien allnak korulottem a szakado esoben. Kezdek en is motivaltabb lenni, esokabatom kapucnija alol izgatottan vigyorgok a vilagra. David a rajt eldordultekor megboki a vallam, mivan, kerdem? Az arcat az esobe forditja majd csuromvizes fejjel hatalmas mosollyal felem fordul:  

It’s just liquid sunshine! :)

Ezutan mar csak a hatat latom, a celig kergetem inam szakadtabol, de nem erem utol. Meg jo, hogy csak kocogtunk. Isten aldja az ilyen mokusokat, mint David.


PS: Mellesleg e futasunk mai napig a leggyorsabb 5 km-em 4:32-es atlaggal: http://smashrun.com/donci/run/193421



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése