2010. július 14.

Kultursokk a kavesarokban

Teljesen ki tudom boritani az amerikai kollegaimat minden reggel, csak azzal, hogy kavet csapolok a cegnel a gepbol. Ok is engem. 

Az osszes NY-i irodank kavesarkaban van egy kb. 2 mikrosuto meretu nem apro gep, amin van ket bazinagy gomb: ICE, WATER. Ala tudsz tenni egy 2 literes palackot is es a buli az, hogy a) nagy sebesseggel es b) ugyanazon a nyilason at zudul ki a jeg es a viz is. Miert jo ez?

Majd’ mindenkinek hatalmas vizes palack figyel az asztalan es abbol iszogat egesz nap, ezt reggel a fenti geppel feltolti csordultig jeggel es vizzel, mindezt egyszerre, osszesen 5 mp alatt. Kozben nem beszel, nem lodorog, rohan vissza a monitorhoz es dolgozik tovabb mint egy hangya. Ennyi nekik a kaveszunet. En fejcsovalva nezem mindezt, hisz a viz amugyis jeghideg…

Jovok ekkor en a kavemert… Kapasbol ugy megyek, hogy belso cseten ledumalom valakivel, hogy menjunk kavezni, mondjuk Csabival vagy Barbaraval. Szocialozalodunk. Aztan a kave: az egyetlen ihato menupont az automatan az Espresso, barmi masnal latszik a pohar alja olyan hig. Na ebbol en nyomok kettot, itt akad fenn eloszor a szemuk. Majd rakok bele Half’n'Half-ot (tejszin, van benne kaloria szepen) majd felontom az egeszet Whole Milk-kel es rakok bele c_u_k_r_o_t… Ok persze edesitoszerrel es zsirmentes tejjel isznak hosszukavet es ilyenkor teljesen barbarnak neznek. Persze en velhetoen tobbet futok egy heten naluk de ez nincs a homlokomra irva.

Vegul az amugy ujrahasznositott papirbol keszult poharukra raknak egy rapattinthato muanyag fedelet, ugyanis rohannak vissza az asztalukhoz es nem akarjak kilottyinteni a cuccost. En viszont a recycling megeroszakolasanak tartom a muanyag fedot a papirpoharon, ezert bojkottalom es a csordultig forro kavemmal zsonglorkodo csipomozgassal lassan egyensulyozok visszafele, meg a nyelvem is kilog ugy koncentralok. Ilyenkor mindenki naaaagy ivben kikerul es a bolondoknak jaro tisztelettel kedvesen mosolyognak es magukban lezarjak a fent latottakat: ez a srac nem csak europai de teljesen orult.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése