2011. január 8.

Not My First Rodeo

Szerdan szolnak a kollegaim, hogy jovok-e penteken a MSG-be (Madison Square Garden), na mi lesz, kosarlabda, hockey, box? Multkor lattam Discoveryn egyebkent, hogy kb. 6 ora alatt epitik at ejszaka hockeypalyabol kosarpalyara, nem gyenge. De most mas volt musoron: Pro Bull Riding. Vicceltek? Ott a helyem!

Meg kell mondjam ezek az amik tudjak hogy kell jol erezni magad, fergeteges buli volt. Azt mar meg sem emlitem, hogy a MSG-be be- es kijutni 10.000 embernek par perc, senki sem lokdosodik, mindenki jokedvu, ha megis hozzader valaki, azonnal 5x elnezest ker es radmosolyog. Ez az alap barmilyen rendezvenynel. Most viszont a kollegakkal mar a Rodeo elott egy oraval egy kozeli pubban talalkoztunk es meg jo, hogy figyelmeztettek elore: mindenki Texas kalapban, veszko csizmaban, hatalmas csatu ovvel es kockas flanellingben jelent meg, az egesz pub! Ezek imadnak jelmezbe oltozni es nagyon komolyan veszik. Micsoda mazli, hogy karacsonyra pont flanellinget kaptam, most fel lett avatva.

Rodeo a MSG-ben
A stadionban volt a kovetkezo meglepetes amikor a 10.000 nezo bo 3/4-e szinten texasi nepviseletben feszitett, de nem csak a fiuk, sot. A csajok szuk farmernaciban vagy rovid farmerszoknyaban, western csizma, testhezallo rovidujju flanellingek, kibontott hosszu haj es raztak magukat, te jo eg. Tombolt a stadion, amikor kijott egy bika. Egesz vegig rendes utos rockzene megy, AC/DC, Bruce Springsteen, Metallica, GNR, RHCP, Cotton Eye Joe, nyomjak a hangerot, az emberek kezeben sor es tancolnak. A sport nem komplikalt: par percenkent kijon egy bika, rajta egy cowboy, ha 8 mp-ig rajta tud maradni, tovabbjutott. Az egesz egy hatalmas nepunnepely, foleg feherek es kisebb reszben mexikoiak, mas naciot nem lattam. Szamomra teljesen elkepeszto, hogy ideat a csajok is teli torokbol szurkolnak az American Football es mint lattam a Rodeo versenyeken is, imadjak ha a fiuk osszetorik magukat es erre sorrel a kezedben lehet csini ruciban tancolni kozben :)

A rodeoban nem is az a 6-8 mp a buli, amig pattog rajta a gyerek, hanem ami utana tortenik. A csavo leesik a bika pedig tovabb tombol. Bohocok ugranak ele, hogy eltereljek a cowboytol, aki kimaszik a palankon tulra. Megprobaljak becsalni a kapuhoz, ahonnan jott, de neha a bikanak mar tervei vannak es itt lesz izgalmas. A hatterben all egy lo es egy lovas… micsoda allat! Egy igazi American Quarter Horse, magas, vekony es hihetetlen mozgekony. Rohan fele a bika o pedig hegyezett fullel vagtat vele szembe egeszen amig a lovasa el nem rantja utolso pillanatban. A roppant tapasztalt oreg cowboy lasszot dob a nyakaba, elsore talal, megtekeri a nyeregkapan es kivonszolja, akkor is ha a bika elotte kicsit megkergeti. A legnagyobb eleganciaval szokell el a tajtekzo fenevad elol, kotel feszul es mar huzza is kifele. Hatalmas tapsot kap.

Egy texasi gyerek ul mellettem a lelaton es felvilagosit, hogy az amerikaiak szoktak mondani "It’s not my first Rodeo", barmire, kb. annyit tesz, hogy "Ne felj ocsi, csinaltam mar ilyet". Nos ma este ota en is hasznalhatom :) A kepek

PS: A buli melto befejezeset termeszetesen egy olyan pubban nyeri el, ahol van bika is, sok sor mellett a Bobby Ewingnak oltozott sracok es western csizmas lanyok sorra repulnek le a szivacsra. Szem nem maradt szarazon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése