2010. január 2.

New Year's Midnight Run

Eloszor is BUEK mindenkinek - megragadom az alkalmat, hogy megkoszonjem a figyelmetek a blog elso evfordulojan. Kommenteljetek jovore is batran, sosem sertodom meg, ha mas a velemenyetek.

Dec 31-en reggel szurcsolom a granulat tejjel (itteni muzli-szeruseg, mezes mogyoros mandulas orlemeny) es megy a CNN, mokas dolog itt a vilag masik vegen lenni es latni, hogy Uj Zeland, Ausztralia, Tajvan, Tokyo, Hong Kong mar mind tuzijatekoznak en meg csak most indulok munkaba. Este het korul a Times Square-en mar kb. 200.000 ember fagyoskodik, varjak a szilveszteri unnepseget, sokan koztuk Texasbol, Oregonbol, Franciaorszagbol, csak emiatt jottek ide, a nagy Times Square-i unnepseg… Az en lakasomtol ez a buli kevesebb mint 1 km-re van, de este hetkor en uton vagyok a rajtszamomat felvenni :)

2009 dec. 31, ejfel elott
Central Park
A New York Road Runners egy orult, jo fej csapat, igy vesszovel. Szilveszter ejszakara szerveztek egy 4 merfoldes oromfutast a Central Parkba, immar harmadik eve. Az ido -1 fok es havaseso de fel sem merul, hogy ne legyek ott es egy ev NY utan mar nem volt ketsegem affelol sem, hogy lesz vagy 4000 masik barom rajtam kivul. Ahogy setalok a park fele este 11-kor, az utcan emberek sietnek a bulijuk fele, taxikbol ki, be, futas a kapualjba, mert szakad az onoseso. Ki vannak csipve, magassarku, harisnya, mely dekoltazs, fiuk is zako es lakkcipo, kezukben pezsgo es esernyo. Veluk szemben jovok en, hosszu fekete cicanadrag, egy GoreTex futocipo, polarpulcsi es esokabat, kimert leptekkel a Central Park fele, a fejemen egy a Szabadsagszoborrol lopott fejdisz. Ideje megneznetek a kepeket: http://picasaweb.google.com/daniel.varga12/SnowInNYC a legaljan. Az utcan tobben is megszolitanak, hogy a Midnight Run-ra mesz? Mondom ja, ejfelkor tuzijatek, gyertek ti is szurkolni. Tudtak rola, wow. Roviddel 11 utan erek a parkba, a buli mar megy ezerrel, szinpad, zenekar, DJ, tancoslanyok. A szakado onos eso ellenere csomo futo es szurkolo, bulizo ember, ertsd: tobb ezer. Ejfel elott par perccel a futok felsorakoznak a rajtnal, elszegyellem magam, hogy semmilyen jelmezt nem vettem fel. Csak a kozvetlen kozelemben amiket latok: Abraham Lincoln, Batman, egy emberszabasu iPod, Mary Poppins es egy jegesmedve. A hangszorokon a szpiker emlekeztet: "Ez egy fun-run, az idot nem merjuk, amint latjatok az eso azonnal rafagy az utra, vigyazzatok magatokra, ne most allitsatok fel Personal Best-et. Egyet megis garantalhatok: 2010-ben ez lesz a PB-tek mindenkeppen" :) Kozosen szamoljuk vissza 2009 utolso masodperceit, gondolok a Times Square-i millios tomegre mikozben itt futokkal korulottem vacogok. 

Ejfeli tuzijatek a
Central Parkban
Ejfelkor hatalmas tuzijatek vilagitja be a parkot es elindul a futas. Nem sietunk, megnezzuk a jelmezeket es rohogunk egymason. Elottem latok 2 csajt bikiniben, -2 fok vaze! Kozelebb erve latom, hogy az egyik tul izmos, az ferfi lesz, de a masik tenyleg csaj. Megnezem oket elolrol is, vajon mivel tomte ki a ficko a bikinifelsot - uahh! Ket "igazi" szilikonmellel buntetett a transzvesztita baratunk :)) A majdnem 30 perces tuzijateknak koszonhetoen csomoan kijottek a parkba a kornyezo utcak bulijaibol, kabatban, pezsgovel, csak bameszkodni es huledezve lattak, hogy bakker ezek futnak. Nem volt rossz erzes 2-300 meterenkent latni egy ilyen ember csoportot, rajuk kialtok, hogy Happy New Year es ok harmincan uvoltenek vissza, hogy HAPPY NEW YEAR!! es futas kozben lepacsizik velem mind. Befutas utan kaja pia zene buli, en is iszom par korty pezsgot egy uvegbol valahol aztan hazakocogok csuromviz ruhamban, mert a forro furdo mar igen aktualis lett.

Gondolom tobb rendszeres futoban is felmerult itt ma delutan a kerdes mi legyen ejfelkor, buli haverokkal vagy futas a hideg parkban. Joparan ugy voltak vele, hogy van sok futoverseny, de szilveszteri buli megis csak egy van az evben. A tobbiek meg pont forditva. Mi az evunk jelentos reszet a Central Parkban toltottuk, hajnalban, este, kanikulaban es hoban - itt zarjuk a regit es kezdjuk az ujat, nana hogy futva!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése