2015. május 1.

Ötszáz font tíz perc alatt

Májusban új lakásba költözöm, de minden igyekezetem ellenére lesz pár hét átfedés a régi és új között, amikor sajnos dupla lakbért fizetek, ez van.

Ma ír Joe, a régi lakásom ügynöke, hogy köszönik milyen jó fej vagyok, hogy hó vége helyett szíves leszek tíz nappal korábban kiköltözni, ennek az új lakó nagyon örül. Írok vissza, hogy Bocsi srácok, de ebbe én mikor egyeztem bele? Máris jön levél ugyanattól a cégtől de egy Tom nevű kollegától, hogy Kedves Mr. Varga, ki tudna esetleg költözni korábban a megállapodottnál? Elképzelem a jelenetet az irodájukban, amikor Joe odaszól Tomnak: Tesó, elküldted a Varganak a cuccost a múlt héten? Ooo... máris küldöm! Tíz nap lakbér, ami váratlanul a zsebembe csúszott.

A bérelt lakásom tulajdonosa egy indiai férfi, Suresh, de annyira alázatos, mint ha még mindig az angol birodalom szolgája lenne. Úgy beszél velem, mint egy földesúrral, közben én bérlem tőle a lakást, vagyis én fizetek neki. Vicces szitukat eredményez ez.

A takarító... nőőőő

Írok Sureshnek, hogy a kiköltözéskor profi takarító céggel kell kitisztíttatnom a lakást, ez van a szerződésben. Kaptam ajánlatot az ügynök cégtől, hogy ők megcsinálják 200 zsetonért. De sejtettem, hogy egy igazi indiaival lehet üzletelni: Kedves Suresh, ha van embered, aki megcsinálja kevesebbért, tiétek a meló. Válaszolt néhány percen belül, eredetiben idézem:

"Hi Daniel boss thank I will sent the guy two of them they will do it for £100 ok boss. Only think u need to pay Cash boss"

Valamit nagyon elszúrhattam az életemben, ha ez a fickó ilyen angolsággal több lakás tulajdonosa Londonban és ezek kiadásából valoszínűleg jobban megél, mint én. Viszont spóroltam 500 fontot tíz perc alatt, ez nekem mára elég.


3 megjegyzés:

 1. komam, jol nezz korul, mert te magyarorszagon elsz. valami truman show foszereploje lehetsz ;)

  VálaszTörlés
 2. na latom megirtad a sztorit. Eleg blog cikk szaga volt mar az autoban meselve is :)
  Es igen, vmit elrontottal boss mert tul szofisztikaltan gondolkozol, nem kell annyira tokeletesre torekeni boss es akkor tobb pezed lesz. Kicsit furabb haverokkal meg kicsit csuklosabb angollal, de tobb :)

  VálaszTörlés
 3. En is tudni akarom, h csinalja az indiai ezt.. ilyen angollal.... yaaay... let's find out boss!!! :)

  VálaszTörlés