2015. április 9.

A kiralyi hot-dog

Mindig felkapom a fejem, ha olyan hirt hallok, ami osszekoti a ket kedvenc lakhelyemet, USA-t es UK-t, ime egy remek gyongyszem a hot-dogrol.


Egy honap mulva valasztasok lesznek Nagy Britanniaban es az aktualis miniszterelnok David Cameron probalja meggyozni a valasztokat, hogy nem is olyan posh o, mint aminek kinez. Persze nem segit, hogy IV. Vilmos kiraly is elofordul a csaladfajaban es ugyanabba az Eton College-ba jart, mint Harry es William hercegek, vagy Ian Flemming, sot a regeny szerint meg James Bond is itt tanult, amig ki nem csaptak. A legnagyobb problema Cameronnal megis a kisugrazasa.


David Cameron es a hot-dog
(c) nbcnews.com
A minap hetkoznapi emberekkel vegyult kockas ingben es egy barbeque partin hot-dogot evett - kessel es villaval. Felrobbant az Internet es mindenki rajta rohogott. A vicces az, hogy ezzel egy olyan tradiciot folytatott, amit VI. Gyorgy angol kiraly kezdett el, igen, a mai II. Erzsebet kiralyno apja.

Tortent 1939-ben, hogy VI. Gyorgy es Erzsebet meglatogattak az Amerikai Egyesult Allamok elnoket, Franklin D. Rooseveltet, hogy a perceken belul kirobbano vilaghaborurol beszeljenek, hogy az akkor meg semleges USA milyen modon tudna segiteni az angolokat.

A laza amerikai elnok a kerti fogadason ajanlotta fel a kiralyi parnak a helyi specialitast egy ezust talcan: a hot-dog. Az angol briodalom kiralya nem tudta pontosan hogyan kellene ehhez hozzafogni, bar Roosevelt elnok eroskodott, hogy Nezze, igy kezzel kell ezt a szadba tolni... A kiraly es neje a kes-villa mellett dontottek.

Ezutan hetekig foglalkozott mindket kontinens sajtoja azzal, hogy vajon a Windsoreknak hogyan izlett az amerikai specialitas es ujjongtak, amikor azt mondtak, hogy jo volt.

Ah, regi szep idok, gondolhatja David Cameron, o nem jott ki ilyen jol a virsli-evesbol.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése