2012. október 25.

Szepen oregedni

Ez a par 62 eve hazas, a bacsi 90 eves, eljottek a helyi orvosi rendelobe egy kis kivizsgalasra, olaj- es legszurocsere, de a varoteremben volt egy zongora, mire ok:




A kovetkezo kep pedig New Yorkbol van, egy un. mixed-couple, vagyis kulonbozo borszinu par. Sugarzik a szeretet beloluk. Ezzel HONY munkajat szeretnem reklamozni, egy fiatal srac, aki nehany eve inditotta a Humans Of New York projektet. Maszkal az utcakon es random portrekat keszit emberekrol, akik szerinte tipikus New York-iak. Orult tehetseges, ma mar nagyon nepszeru is es felismerik az utcan, de senki nem kap portret, aki onkent jeneltkezik, o valasztja ki az alanyait. Minden kep alatt van par szo, amit valtott veluk.

Vegyes-paros a Madison Square Parkban, (c) HONY
A par ezt mondta Brandonnek: "We were both involved in the Civil Rights Movement. We met 47 years ago on a picket line." 

Kis nyelvlecke, a Civil Rights Movement az az amerikai mozgalom es tuntetesek sorozata 1955-68 kozott, aminek eredmenyekeppen a feketeknek nem kellett tobbe kulon buszon utazniuk, kulon etterembe jarni es kaptak valasztojogot. Igen, 1865-ben Lincoln elnok torolte el a rabszolgasagot, de meg szaz evig kulon buszon utaztak... Ismert alakjai a mozgalomnak voltak Malcolm X, Martin Luther King Jr. es Rosa Parks. A "picket line" pedig tuntetok sorat jelenti, altalaban egy munkahely elott, megakadalyozva a tobbiek bejutasat, hogy a sztrajk teljes legyen. Aki megis bemegy dolgozni, arra mondjak, hogy He's crossing the picket line. 

Mindenesetre kovessetek a Humans Of New York munkassagat, nekem minden reggel mosolyt csal az arcomra: humansofnewyork.com vagy facebookon.

1 megjegyzés: