2014. március 21.

A vilagjaro Converse

A Kili csapatunkban sok karakter volt am, nem csak a Babelfish Abhik meg a harcedzett tuzoltok es tobb sztori is volt, mint hogy honnan ismeri egy amerikai-svajci-indiai srac Gaal Noemit a TV2-bol.

Velunk volt peldaul Alexia es Federico, egy par Olaszorszagbol, de mindketten Londonban elnek. Mar 13 eve vannak egyutt es nagyon jo fejek kulon es egyutt is. Fede egy csendes srac, lagy kedves hanggal, mig Alex egy igazi nagy dumas olasz no, iranyit, beszel, erces mely hanggal, hatarozott tekintettel, egy mai Gina Lollobrigida. De kozben imadjak egymast es nem mennek sehova egyedul. 

Napkelte a felhok felett
Alexnek van egy hobortja, amit sajnos nem dokumental ugy, ahogy azt a tortenet megerdemelne, orak alatt vadasztam ossze ezeket a kepeket a facebook oldalarol bizonyiteknak. Sok eve hurcol egy par (fos-)military-zold Converse cipot korbe a vilagban. Ez a cipo volt mar mindegyik kontinensen az Antarktiszt leszamitva es filctollal mindig rairja az orszagokat, ahol jartak. Mivel boven 30 felett jar a feliratok szama, ezert az ujakat mar oda irja, ahonnan lekoptak regiek.

Legutobb Uj Zelandon maszott vele hegyet es a lefele uton mar potyogtak a konnyei, annyira holyagos lett a laba. A Converse nem erre valo, csak akkor keves csomaggal utazott es nem fert be a bakancs, csak a tornacipo es egy English trench coat volt nala. De a hegyet sem akarta kihagyni, szoval leharcolta a cipo es a sajat talpat is. Turatarsai adtak kolcson fajdalomcsillapitot neki, ahogy rairta a cipore: New Zealand. Kerdeztek tole, mi a kovetkezo? Alexia arca kivirult egy pillanatra, a kovetkezo a Kilimanjaro lesz.

Napkelte az Uhuru csucson
Nos Alex es Fede felmentek a Kili legtetejere, az Uhuru csucsra 5895 m, na nem a zold Converse-ben, de ott volt vele vegig, a taborban mindig azt hordta a nap vegen, a 4750 m-es Kibo Hut-nal is. A lenti kepen bal fentrol: Uj Zeland, Bhutan, Tanzania, Uj Zeland, Iguazu vizeses Argentinaban, Skocia, London, balra lent Izland, Bhutan az ijjal megint, kozepen lent az egyenliton all Equadorban es jobbra lent Amsterdam.

A repulon Doha fele kert kolcson egy sztyuardesztol egy tollat, aki megvarta mig rairja a csukara: Kili, Tanzania. A kovetkezo cel meg nyitott, de hamarosan kiderul.
 
A vilagjaro Converse




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése