2010. szeptember 22.

UNO kozponti gyules

A heten UNO kozponti gyules van a varosban. Csak par szosszenet ezzel kapcsolatban. 

Reggel fogmosas kozben nezem valamelyik hircsatornat a TV-ben, interjuvoljak az utca nepet, mit szolnak ahhoz, hogy le van zarva megint a fel varos emiatt a gyules miatt. Ugye vagy 30 vezeto orszag elnoke van itt, akiket minden nap kocsikaznak az UNO szekhaz es a hoteleik kozott. Erdekes volt latni, hogy a legtobb megkerdezett ugy velekedett, hogy buszke ra, hogy itt van az UNO es bar nem orul a lezarasoknak, de elnezi oket. Ezzel is kulonlegesnek erzi magat, hogy itt elhet, a vilag kozepen. Persze lehet, hogy kivagtak az elegedetlenkedoket a musorbol, de szerintem Pesten egyetlen elo embert nem birtak volna kamera ele rangatni ilyen pozitiv hozzaallassal - engem beleertve :)

Itt van Ahmadinejad irani elnok is, aki Szaddam az orok vadaszmezokre valo eltavozasa ota Public Enemy #1 amerikai kozvelemeny szemeben, a fogonosz. Mar mult heten feltunt, hogy valaki vett egy oriasplakatot a Times Square kellos kozepen, de tenyleg nagyon nagy, amin van egy tiz emelet magas foto Ahmadinejadrol es ez a szoveg: He’s not welcome here! Szolasszabadsag van kerem rendesen.

Ma atruccant Obama is DC-bol, o is beszedet tart a fenti partin. Megint pont az irodankkal szemben landoltak a helikopterei, ahogy errol tavaly irtam, pontosan ugyanaz a rutin musor. Egyik amerikai kollegam igy kommentalta az ablakbol az esemenyeket:

- Ja, ket helikopterrel jon mindig… mert a rosszfiuknak csak egy raketaja van ugye…

Besirtam :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése