2010. április 19.

Cimvaltozas

Nem olyan regen koltoztem, ezzel kapcsolatban par mokas dolog… (Horasz szavaval skiccek :)

Komoly $1-ert a postan beallitasz tovabbitast, este 11-kor, online, az egy dollart is hitelkartyaval fizetve persze. Egy evig tovabbitjak az uj cimre, kiveve a katalogusokat es magazinokat - azokat 4 hetig utanad kuldik es egyben ertesitik oket, hogy elkoltoztel. Wow. Azt nem ertem csak marhara, hogy a Capital Bank, ahova meg az eletbe soha nem tettem be a labam, viszont mar fel eve kuld heti 1 levelet, hogy nyissak naluk szamlat, szemely szerint megszolitva… hogy volt kepes 5 nappal az elkoltozesem utan az uj cimre szinten nevreszolo spamot kuldeni?! A Matrix fogsagaban vagyunk mind :)

A hatosagoknak telefonon jelentem be a cimvaltozast, de ha uj jogsit is kerek, az uj cimemmel rajta, akkor biza ki kell nyomtassak egy PDF-et es postan (!) elkuldenem, csatolva egy csekket (!) $17-rol. Kokorszak.

A cegnel persze minden online, a berszamfejtesnek van a legprofibb weboldala, meg azt is kattingatva adom meg, mennyi adot tartsanak vissza a havi fizumbol es mennyit kuldjenek a magannyugdijpenztarhoz. Nezem… nem talalom sehol a cimvaltoztatast. Help menu, FAQ, semmi. Belso websearch-on rakeresek, "address change", elso talalat: Tudnivalok nemvaltok (transgender) szamara. WTF. Ez egy 4 oldalas dokumentum, apro betukkel! Miket kell a HR-rel kozolnod es mikor, ha nemvaltason esel at, valamint par "apro" tipp a kollegakkal kapcsolatban, amire erdemes odafigyelni, ha egy hosszu hetvege utan Jack helyett Jill-kent jossz munkaba…

A hatodik talalat volt vegul a cimvaltas proceduraja, sikerult.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése